Асханадағы медициналық тексеріс күні 15 - 20 қазан күні өтті, болған жағдай бойынша: Асхана жұмысы бір қалыпты, таза.

1. Мектеп асханасы ыдыспен толық қамтамасыз етілген, маркировкасы бар.

2. Асхана қызметкерлері талапқа сай киімдермен қамтамасыз етілген.

3. Асхананың қойма бөлмесінде, сөрелерде тағамдар өзіндік сорттарымен орналастырылған.

4. Асхана үстелдері, пышақтар мен бөлшек тақтайлар, ыдыстар маркировкамен белгіленген.

5. Асхана қызметкерлерінің барлығында санитарлық кітапшалары бар, медициналық тексерістен уақытымен өтіп тұрады, рұқсатнамалары бар.

6. Суық су ішу мәселесі де қамтамасыз етілген, диспенсер орнатылған.

7.  Асханаға тамақ  тасу көліктерінде санитарлық құжаттары бар, тамақ тасушы жүргізушісінің  де санитарлық құжаттары бар, және де жұмыс киіммен қамтамасыз етілген

8.  Айына 1 рет санитарлық күрделі тазалық жұмыстары жүргізіледі және оны күрделі  тазалық журналын тіркейді.

9. Сынған ыдыс аяқтар болса оны акт  бойынша жояды.

10.  Дезинфекциялық сұйықтықтар уақытымен толтырылып отырады.

11.  Нан сөрелері 3%  сірке суымен өңделіп отырады. Мектеп қамқорлық кеңес мүшесі Исаева Анар Мақсұт қызы мен ата-аналар кеңесінің мүшесі Жакенова Роза Каиркеновнаның қатысуымен дайындалған тамақтар порциялары тексерілді. Тексеру қорытындысы бойынша: самса 100г болу керек, 135г көрсетті. Тауық еті қосылған самса 100 г орнына 145 т, пирожки 70г болу керек, болды 90г. Пицца 100г болу керек, болды 145т. Ыстық тамақ ІІ, І нормаға сай болды. Санитарлық нормалар бойынша ережелер толық сақталған.

16.10.2018ж

  Саны

Тап

сырыспен

Тамақ

танатын бала пайызы

Ыстық

Тапсырыс

пен буфет

Тапсырыс

сыз

Үйден тамақ әкеле

тін

Мүл

де ішпе

гені

Сабақ

қа қатыспаған

Тегін тамақ

тана

тын бала

І ІІ

Ыс

тық

Бу

фет

1 27 27 100 17 25 18 0 0 0 0 0 1
2  29 29 100 19 29 8 0 0 0 0 0 1
3 28 28 100 10 18 0 0 18 0 0 0 1
24 24 100 0 24 0 0 12 0 0 0 4
24 24 100 0 22 0 0 1 0 0 1 1
25 25 100 10 14 14 0 0 0 0 0 1
25 25 100 2 24 0 0 7 0 0 0 1
23 23 100 9 12 13 0 0 0 0 0 1
23 23 100 6 14 0 0 15 0 0 0 0
24 24 100 5 19 0 0 5 0 0 0 3
17 17 100 2 5 10 0 10 1 0 0 1
24 17 100 4 17 7 0 7 0 0 0 4
24 22 92 6 17 8 0 8 0 2 0 1
9 30 30 100 5 30 0 0 10 0 0 0 0
10а 16 16 100 5 11 0 0 16 0 0 0 1
10б 21 21 100 0 21 0 0 16 0 0 0 0
11а 20 20 100 8 12 0 0 20 0 0 0 0
11б 23 23 100 5 15 0 0 15 3 0 0 0
  427 418 94% 113 329 78 0 160 4 2 1 19

17.10

  Саны Тапсырыспен

Тамақтан

ған бала пайызы

Ыстық Тапсырыспен буфет

Тапсырыс

сыз

Үйден тамақ әкеле

тін

Мүл

дем ішпе

гені

Сабаққа қатыспаған

Тегін тамақтана

тыны

І ІІ

Ыс

тық

Бу

фет

1 27 27 100 27 25 18 0 18 0 0 0 1
2  29 29 100 29 29 8 0 0 0 0 0 0
3 28 28 100 10 18 0 0 18 0 0 0 1
24 24 100 0 24 0 0 12 0 0 0 4
24 23 100 0 22 0 0 1 0 0 1 1
25 25 100 10 14 14 0 14 0 0 0 1
25 25 100 1 24 0 0 7 0 0 0 0
23 23 100 9 12 12 0 12 0 0 0 1
23 23 100 8 15 0 0 13 0 0 0 0
24 24 100 6 18 0 0 5 0 0 0 3
17 17 100 5 6 5 0 4 1 0 0 1
24 17 100 4 17 7 0 5 0 0 0 4
24 22 92 5 17 8 0 8 0 2 0 1
9 30 30 100 0 30 0 0 10 0 0 0 0
10а 16 16 100 5 11 0 0 16 0 0 0 1
10б 21 21 100 0 21 0 0 15 0 0 0 0
11а 20 20 100 8 12 0 0 20 0 0 0 0
11б 23 23 100 5 15 0 0 15 3 0 0 0
  427 417 94% 132 330 72 0 193 4 2 1 19


Шешім:

1. Мектепте оқушыларды тамақтандыру барысы жақсы деңгейде деп танылсын.

2. Тапсырыспен алатын қосымша буфет тамақ санын көрсету сынып жетекшілеріне міндеттеледі.

3.  2-тоқсаннан бастап 1 сынып оқушыларының тамақтану кестесі  2-сабақтан кейінгі үзіліске ауыстырылсын.